See video

Spraakma(k)kers. Limburg in taalvariatie

Hoe wordt er in de klas, op het werk of thuis aan de keukentafel gesproken? Welke woorden stromen er uit de Limburgse monden op een sollicitatiegesprek of over de schutting bij het maken van een praatje met de buurman? Wordt er thuis Inuktitut of Swahili of juist een eigen variant van de Noord-Limburgse tussentaal gesproken?

Kijk en luister eens om je heen en laat je verbazen door de grote rijkdom aan taalvariatie van vroeger en nu in jouw eigen Limburgse leefomgeving! Het is net deze variatie die Spraakma(k)kers in kaart wil brengen en daarbij hebben wij jouw hulp nodig!

Zomerse zondagen in gezelschap van Spraakma(k)kers

Taalvariatie in Limburg te ontdekken tijdens de Bokrijkdagen.

Hoe wordt er in de klas, op het werk of thuis aan de keukentafel gesproken? Welke woorden stromen er uit de Limburgse monden op een sollicitatiegesprek of over de schutting bij het maken van een praatje met de buurman? Hoe vertel jij je kind of kleinkind een verhaaltje voor het slapen gaan of leg je een vreemde de weg uit naar Brussel? Wordt er thuis Inuktitut of Swahili of juist een eigen variant van de Noord-Limburgse tussentaal gesproken?

Inhoud syndiceren

Meer taalvarianten

2 uur 55 min geleden
8 uur 5 min geleden
10 uur 19 min geleden
14 uur 23 min geleden
20 uur 36 min geleden
22 uur 27 min geleden
1 dag 14 min geleden
1 dag 6 uur geleden
1 dag 8 uur geleden
1 dag 10 uur geleden
1 dag 14 uur geleden
1 dag 16 uur geleden
1 dag 22 uur geleden
2 dagen 37 min geleden
2 dagen 2 uur geleden
2 dagen 2 uur geleden
2 dagen 2 uur geleden
2 dagen 2 uur geleden
2 dagen 7 uur geleden
2 dagen 7 uur geleden